torsdag 11. juni 2009

Lillestrøm - en by full av krigsbomber?

Flere beboere i Lillestrøm er nå bedt av politiet om å gå i dekning grunnet funnet av en krigsbombe i en hage. Denne ble funnet i forbindelse med gravearbeid.

Innsatsleder Svenn Kjetil Ryen i Romerike Politidistrikt sier til Romerikes Blad at bomben ikke utgjør noen fare så lenge den ligger i ro. Intervju med han om situasjonen kan ses her.



En bombe er i følge Wikipedia:
En bombe er en eksplosiv anordning, vanligvis i form av en beholder som er fylt med sprengstoff. Hensikten med en bombe er å skape ødeleggelse der den sprenges. Bombeeksplosjonen må utløses av noe, vanligvis en lunte, en klokke, en fjernkontroll eller mot en kontaktflate. Selve ordet bombe kommer fra gresk bombos, et onomatopoetisk (lydlignende) ord med samme betydning som bom! eller bang! på norsk.
I dag benyttes begrepet bombe ofte som en fellesbetegnelse for alle typer sprenglegemer, bortsett fra de brukt i sivile gjøremål, for eksempel til å sprenge fjell.
De kraftigste bombene som finnes er
hydrogenbomber.


Det er ikke første gang det blir funnet krigsbomber i Lillestrøm. Den 17/7-2008 ble det full evakuering av et boligområdet på Kjeller.
Du kan lese om saken her: Krigsbombe på Kjeller.


Hva er det egentlig med Lillestrøm og krigsbomber?
Bør du finne fram spaden og begynne å grave i hagen?
Finnes det flere under gress, mose og blomster?

Skal vi tro politiet, og det skal vi, er det ikke spesielt stor fare knyttet til denne bomben, kun personene som bor i huset hvor bomben er funnet er evakuert. De nærmeste naboene har fått beskjed om å holde seg i rom som vender vekk fra der bomben ble funnet.

Antakelig forventer de et "poff" med liten p.

Men, finnes det noen bomber med stor p mon tro??


0 kommentarer:

Jeg har plassert min blogg i Lørenfalletnorske bloggkart!

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP