torsdag 25. juni 2009

Flott med Flått..?


Har du vært i nærkontakt med flått noen gang? Dette ekle, lille blodsugende dyret som får større og større rompe jo lenger den sitter på deg? Grøss! Det har jeg. Ikke personlig på min egen kropp, men på bikkja.


Vi var på ferie på sørlandet for et par år siden, Farsund for å være nøyaktig. Lite visste vi om at dette var det største flått-hølet som var å oppdrive. Misforstå meg rett, campingen i Farsund var knallfin, men det yra av flått. Min samboer og hunden vår Santia dro på dagstur opp i skogen, flott (flått?) tur! Det var når de kom tilbake noen jenter på campingplassen ser på hunden vår et øyeblikk og sier; "oy, hun har mange flått på seg"..... Jammen hadde hun det. Fullt! Det satt små blodsugende, ekle dyr over hele kroppen hennes. De kravlet og krøp. Vi dro avgårde til dyrlegen og fikk et middel som vi helte i nakken hennes. Plutselig var de ikke røde lenger, de var grå, men vi måtte ta de vekk.


Har ikke tall på hvor mange vi fjernet, det var grusomt mange. Og de kravla og krøp overalt, ikke når de var grå, men før.... at ikke noen av oss menneskene ble bitt er ikke annet enn utrolig.


Har hørt om to mennesker, en jeg kjenner, som har blitt bitt. Han ene ble uføretrygdet på grunn av dette, han jeg kjenner personlig var sykemeldt en stund men "kom seg".


Forbaskade små, ekle kryp.....Utrydd!!Les mer her, og her...5 kommentarer:

MrKeegan,  25. juni 2009 kl. 09:55  

VAKSINE?!?!?!? Gjett hvem som tjener på det.... Gjett hvem som skjuler statistikken på bivirkninger. Gjett hvem som tjente på det voldsomme salget av influensavaksine under den mediaoppskrytte "pandemien" - svineinfluensa? Bare å tenke to pluss to er lik fire. Flottvaksine? NEPPE. Legemiddelindustrien har MYE mer makt enn vi tror.

Alfie,  25. juni 2009 kl. 10:32  

Ser at du kan være mistenksom her MrKeegan men kona har vært dårlig i et år av flottbitt. Gir heller noen kroner til legemiddelindustrien enn å risikere å slite med mye vondt i ledd, muskler, nerver samt høy puls og hjerterytme.

Etter vår erfaring anbefaler vi alle som blir bitt å følge nøye med dersom de blir bitt, start med sterk antibiotika med en gang du tror dette kan utvilke seg kuren må vare 6 uker.

Dessverre ingen som trodde på min kone i det offentlige helsevesenet i Norge - ja hun har blitt sendt på alle mulige og umulige kontroller, men så lenge norske metoder for å teste boreolose ikke fungerer så er det kanskje forståelig.

Hjelpen kom via Balderklinikken i Oslo som sendte blodprøver til Tyskland som helt klart viste boreolose.

Etter laang kur på masse piller er hun erklært fri for boreolose etter 2. gangs prøve.

Takk til Balderklinikken, og oppfordring til "folkehelsa" å ta folk som klager på plager etter flottbitt på alvor. Her sløses det altfor mye med folk som blir sendt av fastlegen som kasteball til forskjellige spesialister som erklære folk "friske" (dvs. fri for sykdom som de kjenner fra folkehelsa sitt perspektiv).

Vi sitter igjen med mye dårlig erfaring fra offentlig helsevesen og 5-siffret utlegg for medisiner og legeutgifter som vi ikke får dekket hos NAV.

Vi betaler for en vaksine og lar gjerne legemiddelindustrien tjene sine kroner. I tillegg er det nok smart av de fleste i Norge å vurdere en privat helseforsikring.

Kent,  25. juni 2009 kl. 11:48  

Har nå blitt bitt og sugd av flått ett par ganger uten at dette har forårsaket noen ubehagligheter. (Bett fra å ta de bort selvfølgelig). Så tror at antallet sykdomsbærer er få..

Anonym,  25. juni 2009 kl. 14:35  

50 % av flåtten på Sørlandet regnes å være smittebærende, så det er ren flaks om man ikke blir sjuk. Men viktig å få fjernet flåtten innen 24 timer, for da har den gjerne ikke rukket å spre smitte. Hele Agderkysten er "verste flåtthølet". Tør ikke si hvordan det er innenlands på Agder. En halvtimes tur i skauen med barna i sin tid medførte at det yrte av flått på klærne deres, så de ble avkledt utendørs i hagen vår, sjekket over hele kroppen, og alt tøyet gikk rett i vaskemaskinen etter flåtten var børstet av,. tok ingen sjanser.

Anonym,  25. juni 2009 kl. 14:57  

Blitt bitt mange ganger. På en dag kunne jeg faktisk telle så mange som 11 stk på kroppen, det var sjukt ass.

Jeg har plassert min blogg i Lørenfalletnorske bloggkart!

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP