lørdag 13. juni 2009

Feit og fornøyd!

Nå skulle han hentes, skulle gjerne spist litt mer først. Litt mer gress hadde gjort seg. Men, på tide å få trent kroppen litt.


Han var svett allerede før rideturen. Sola var nok litt skyld i den varme kroppen. Øverst på beite tronet han da det lille mennesket kom for å hente han.

Deilig å bli børsta litt. Gredd. Bli stelt, er så moro å komme ned på beite igjen og se flott ut. Selv om han er litt feit nå. Veldig feit egentlig. Men han er ikke alene, det er flere som er feite. Men han er kanskje en av de feiteste? Gjør ikke noe. Bryr seg ikke. Det er bare et tegn på at han er sunn og frisk.

Det lille mennesket tok på sal og hodelag. Han gleder seg til å ri tur, tur i skogen. Han elsker det lille mennesket over alt på jord. Hun er så snill med han. Han vet at hun er veldig glad i han. Merker det. Hester merker sånt, de er smarte dyr.

Han kjenner han blir litt nervøs når han ser den andre hesten stå ute, med vogn bak seg. Da blir det virkelig tur, da må han løpe fort og lenge. Han kjenner han er sliten allerede før turen begynner. Men det er gøy. Også liker det lille mennesket og være bak vogna, han vet at hun vet at da løper han enda fortere enn vanlig. Må holde følge.


Så deilig å dusje. Er ikke så ofte han blir dusjet, men innimellom blir han det. Det er godt når det er varmt. Etterpå tar det lille mennesket av noe av vannet med en skrape. Det er godt. Koser seg.


Det lille og det store mennesket tar han med seg ned til beitet igjen. Han er ivrig. Vet hva som venter. Gress. Venner. Det lille mennesket ber han roe seg. Prøver. Ikke lett.


Han legger seg ned, de to menneskene står og ser på han, smiler. Han ligger på rygg. Prøver å velte seg rundt. Gikk fint før. Ikke nå. Er for feit. De to menneskene ler litt av han, men han vet at de ikke mener det vondt. Han reiser seg. Løper mot enga med det gode gresset. Det roper på han. Koser seg. Koser seg masse.




0 kommentarer:

Jeg har plassert min blogg i Lørenfalletnorske bloggkart!

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP